Workshop Αστροφωτογραφίας - Anthony David Photography

Workshop Αστροφωτογραφίας

Επισκόπηση του workshop:

Σε αυτό το διήμερο workshop θα μάθουμε πως να εκμεταλλευόμαστε τη φωτογραφική μηχανή και τους φακούς που έχουμε, ώστε να μπορούμε να καταγράψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον γαλαξία και τον έναστρο ουρανό.  Το υψόμετρο της περιοχής, καθώς και η γεωγραφική της θέση περιορίζουν σημαντικά τη φωτορύπανση (που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη φωτογράφιση νυχτερινού ουρανού).

Θα μάθουμε επίσης πως να επεξεργαζόμαστε σωστά τις φωτογραφίες μας, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε σωστά ό,τι πληροφορία κατέγραψε ο αισθητήρας της φωτογραφικής μας μηχανής.  Το στάδιο της επεξεργασίας θα το λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες σε προμαγνητοσκοπημένο βίντεο στο e-mail τους.

Το workshop θα διεξαχθεί από εμένα και τον Νίκο Γεωργόπουλο, που είναι γνωστός από τα workshops που κάνει στην Δυτική Ελλάδα πάνω στη φωτογραφία.

Το μέρος όπου προαιρετικά θα διανυκτερεύσουμε είναι το Theasis Igloo και είναι ένας επίγειος παράδεισος με Igloo κατασκευασμένα από ξύλο και πέτρα.  Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να μπορούμε να απολαύσουμε την ηρεμία της φύσης και να δημιουργήσουμε μοναδικές εικόνες που δεν δημιουργούνται μέσα σε περιβάλλον πόλης.

Σε ποιούς απευθύνεται το workshop;

Αν σου αρέσει η περιπέτεια, η επαφή με τη φύση και θέλεις να φύγεις με πολλά κιλά γνώσης πάνω στο πως να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες της φωτογραφικής σου μηχανής και των φακών σου, τότε αυτό το workshop είναι σίγουρα για εσένα!  Δεν έχει σημασία αν πιάνεις τώρα πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή στα χέρια σου ή αν έχεις εμπειρία.  Αυτό το workshop είναι για όλα τα επίπεδα.-Σωστές ρυθμίσεις μηχανής για μέγιστη εκμετάλλευση του εξοπλισμού σας

Δυνατότητα διανυκτέρευσης

Η διαμονή στο Theasis Igloo δεν είναι υποχρεωτική.  Ωστόσο, όποιος θέλει να διανυκτερεύσει εκεί πρέπει να ενημερώσει άμεσα επιλέγοντας το ανάλογο πεδίο στη φόρμα συμμετοχής και να κατοχυρώσει τη θέση του, ώστε να μπορούμε να κλείσουμε τη θέση του και να διασφαλίσουμε την διανυκτέρευσή του (τα διαθέσιμα κρεβάτια και Igloos είναι πολύ περιορισμένα και έχουμε μέγιστη υποστήριξη 7 άτομα εξαιρουμένων των διοργανωτών του workshop).

Τοποθεσία διεξαγωγής

Κτιστάδες Άρτας
Theasis Igloo: https://goo.gl/maps/wk4bSqXNCRWj54YE6

Χιλιομετρικές αποστάσεις

Από Αθήνα: ~409Km (ανάλογα από ποια περιοχή είστε)
Από Θεσσαλονίκη: ~299Km (ανάλογα από ποια περιοχή είστε)
Από Πάτρα: ~215Km (ανάλογα από ποια περιοχή είστε)

Προτεινόμενος φωτογραφικός εξοπλισμός

• Φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless.
• Τουλάχιστον ένα φωτογραφικό φακό από 14mm μέχρι 24mm (αν έχετε μηχανή crop frame)
• Τουλάχιστον ένα φωτογραφικό φακό από 14mm μέχρι 50mm (αν έχετε μηχανη full frame)
• Τρίποδο
• Ενσύρματο ή ασύρματο τηλεχειριστήριο (προεραιτικό)
• Τουλάχιστον 2 έξτρα μπαταρίες
• Κάρτες μνήμης
• Ένα εξωτερικό flash ή φακός LED (προεραιτικό)

Κόστος

150 € (για όσα άτομα διανυκτερεύσουν)
110€ (για όσα άτομα δεν διανυκτερεύσουν)

Η τιμή είναι τελική και περιλαμβάνει όλα όσα αναφέρονται παρακάτω

Περιλαμβάνονται:
• Φωτογραφική εκπαίδευση και εκπαίδευση επεξεργασίας φωτογραφίας, θεωρητική και πρακτική από εμένα και τον Νίκο Γεωργόπουλο.
• 2 διανυκτερεύσεις και πρωινό στο Theasis Igloo (για όσα άτομα το επιλέξουν)
• After training support μέχρι και 1 μήνα μετά τη λήξη του workshop, το οποίο περιλαμβάνει οποιαδήποτε επίλυση απορίας πάνω στο τεχνικό κομμάτι της φωτογραφίας ή πάνω σε ό,τι θα διδαχθεί στην επεξεργασία φωτογραφίας.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Γεύματα και ποτά, εκτός από όσα αναφέρονται παραπάνω για τα άτομα που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στο Theasis Igloo
• Προσωπικά έξοδα

Αναλυτικό πρόγραμμα workshop

Παρασκευή 24/07/2020
Άφιξη στο χώρο διαμονής (για όσους θα διαμείνουν στα Theasis Igloo) και μετακίνηση για φαγητό ή περιήγηση στις κοντινές τοποθεσίες για όσους το επιθυμούν.

Σάββατο 25/07/2020
11:00-13:00: Θεωρητική προσέγγιση της φωτογράφισης νυχτερινού ουρανού.
19:00-20:00: Εξοικείωση με τη διαδικασία της νυχτερινής φωτογράφισης στο φως της μέρας και με τη σωστή χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
21:00- . . .: Μετάβαση σε επιλεγμένο σημείο και φωτογράφιση.

Κυριακή 26/07/2020
11:00-13:00: Θεωρητική προσέγγιση και hands on παραδείγματα επεξεργασίας των λήψεων.

Σύνοψη-Λεπτομέρειες

Ημερομηνία διεξαγωγής: 25 Ιουλίου 2020 μέχρι 26 Ιουλίου 2020

Διάρκεια: 2 ημέρες

Ώρα έναρξης: 25 Ιουλίου 2020 11:00

Σημείο συνάντησης: Theasis Igloo

Κόστος:
150 € (για όσα άτομα διανυκτερεύσουν)
110€ (για όσα άτομα δεν διανυκτερεύσουν)

Σημείο διεξαγωγής: Κτιστάδες Άρτας

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων (με διανυκτέρευση): 7 άτομα

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι:
20 Ιουλίου 2020 (για όσους δεν διανυκτερεύσουν)
15 Ιουλίου 2020 (για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν)

Σημαντικές πληροφορίες για το σεμινάριο

  • Η κατοχύρωση της θέσης σας γίνεται ΜΟΝΟ αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά ή η κατάθεση του κόστους του σεμιναρίου. Η αίτηση συμμετοχής ΔΕΝ κατοχυρώνει τη θέση σας στο σεμινάριο.
  • Κάθε συμμετέχοντας έχει το δικαίωμα να ζητάει βοήθεια για επίλυση αποριών μέχρι και 30 ημέρες μετά τη λήξη της εκπαίδευσης ως μέρος του after training support που παρέχω σε κάθε σεμινάριο που διεξάγω.
  • Όσα άτομα θέλουν να διανυκτερεύσουν καλό είναι να κλείσουν τη θέση τους όσο πιο άμεσα γίνεται επειδή οι θέσεις διανυκτέρευσης είναι πολύ περιορισμένες
  • Κάθε άτομο που κατοχυρώνει τη θέση του, έχει δικαίωμα να ακυρώσει το κλείσιμο της θέσης του το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης κλεισίματος θέσεων του σεμιναρίου. Μετά απο αυτή την περίοδο, χάνει το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν και ξεχωριστό βίντεο που θα τους καθοδηγεί στο πως να επεξεργαστούν σωστά τις φωτογραφίες τους ώστε να τις φέρουν στο επιθυμητό σημείο και να έχουν το καλύτερο δυνατό φωτογραφικό αποτέλεσμα.
  • Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου το οποίο θα φέρει την υπογραφή μου.

Αν είσαι από τα άτομα που θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με 100% επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με κορυφαία εκπαίδευση πάνω στην αστροφωτογραφία, καθώς και εκπαίδευση στην σωστή επεξεργασία φωτογραφίας, τότε αυτό το workshop είναι για σένα!  Συμπλήρωσε τώρα τη φόρμα συμμετοχής και κατοχύρωσε τη θέση σου όσο πιο άμεσα μπορείς (οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες).  Ετοιμάσου να ζήσεις μια μοναδική φωτογραφική εμπειρία που συνδυάζει εκπαίδευση, ταξίδι, εκδρομή και χαλάρωση!