Εισαγωγή στη Φωτογραφία - Anthony David Photography

Εισαγωγή στη Φωτογραφία

Επισκόπηση του σεμιναρίου:

Στον καθιερωμένο πλέον εκπαιδευτικό κύκλο εισαγωγής στη φωτογραφία διάρκειας 2 μηνών ο οποίος αποτελείται απο 8 αυτοτελή σεμινάρια, θα μάθετε όλα τα βασικά για τις φωτογραφικές μηχανές, τους φακούς, τα φωτογραφικά εξαρτήματα, τις διαφορές και τα οφέλη του φυσικού και του τεχνητού φωτισμού, τους κανόνες σύνθεσης κάδρου, τη δημιουργική και τη σωστή σύνθεση κάδρου, τις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό, τη δημιουργία συναισθήματος και storytelling, την βασική επεξεργασία φωτογραφίας και πολλά άλλα πράγματα που θα σας χρειαστούν ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε με μεγαλύτερη άνεση τις φωτογραφίες που θέλετε με τη σιγουριά και την πληρότητα γνώσεων που θα αποκτήσετε με την ολοκλήρωση αυτού του εκπαιδευτικού κύκλου.

Για τη μεγαλύτερη ευκολία όλων των συμμετεχόντων και την εξυπηρέτηση ενδιαφερόμενων που μένουν εκτός Αθήνας, ο εκπαιδευτικός κύκλος διεξάγεται μέσω βίντεο κλήσης και η κάθε εκπαιδευτική ημέρα δίνεται στο τέλος της εκπαίδευσης σε όλους τους συμμετέχοντες σε μορφή βίντεο. Έτσι λοιπόν, παρακολουθείτε όλα τα σεμινάρια απο την άνεση του σπιτιού και του υπολογιστή σας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε και να αλλάξετε το πρόγραμμά σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2-3 ώρες ελεύθερου χρόνου την εβδομάδα!

Τι θα μάθετε (περίληψη του κάθε σεμιναρίου):

Intro: Τα τρία βασικά συστατικά κάθε φωτογραφίας: πως μπορείτε να τα εκμεταλλευθείτε σωστά και σε όλο τους το εύρος ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε τις φωτογραφίες που έχετε στο μυαλό σας.
Φυσικός & τεχνητός φωτισμός: ανάλυση, επεξήγηση και εκπαίδευση σε όλο το φάσμα του ορατού φωτός καθώς και στα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε για να τον αναπαράγουμε και να τον παραμετροποιήσουμε.

Έκθεση-Χρώματα-Ισορροπία λευκού: Εδώ μαθαίνουμε τα πάντα για την σωστή έκθεση και την τονικότητα, τα χρώματα και τον σωστό συνδυασμό τους, την ισορροπία λευκού ανά περίπτωση και πολλά άλλα πράγματα που θα μας βοηθήσουν να έχουμε πιο ζωντανά και ξεχωριστά κάδρα.

Κάδρο: Μαθαίνουμε τους κανόνες σύνθεσης κάδρου, τι πρέπει να κάνουμε πριν πατήσουμε το κουμπί του κλικ και τι δεν πρέπει και γιατί καθώς επίσης μαθαίνουμε και για την δημιουργική σύνθεση κάδρου που θα μας δείξει πως να βγάζουμε μοναδικές φωτογραφίες που έχουν σαν στόχο να ξεχωρίσουν.

Φωτογραφικές μηχανές & Φακοί: Μαθαίνουμε πλήρως πως δουλεύουν οι φωτογραφικές μηχανές (DSLR&Mirrorless) καθώς επίσης και πως δουλεύουν οι φακοί και πως χρησιμοποιείται ο κάθε φακός και το κάθε σώμα μηχανής.

Εστίαση/Φωτομέτρηση: Ένα μάθημα αποκλειστικά αφιερωμένο στις τεχνικές εστίασης και φωτομέτρησης μιας που είναι 2 από τα σημαντικότερα πράγματα που κάθε φωτογράφος απαιτείται να γνωρίζει ώστε να δημιουργεί τις φωτογραφίες που θέλει, όπως ακριβώς τις θέλει.

Συναίσθημα-Storytelling: Εδώ μαθαίνουμε πως να βγάζουμε συναίσθημα μέσα απο τις λήψεις μας και πως να μην έχουμε βαρετά τυπικά κάδρα αλλά να έχουμε ιδιαίτερα κάδρα που λένε μια ιστορία. Μαθαίνουμε τεχνικές με κουνημένες φωτογραφίες, παγωμένες, ανάμειξη χρώματος με τόνους του γκρι, συνδυασμό χρωμάτων και πολλά άλλα.

Adobe Camera RAW: Σε αυτό το σημείο μαθαίνουμε πλήρως πως δουλεύει ένας απο τους πιο γνωστούς RAW readers το Adobe Camera RAW, μέσω του οποίου εμφανίζουμε ψηφιακά την κάθε μας λήψη ώστε να της δώσουμε την τελική εμφάνιση που επιθυμούμε με τη σωστή εφαρμογή χρωμάτων, τόνων, οξύτητας, θορύβου και πολλών άλλων παραμέτρων.

Outro: Ανάλυση-Κριτική φωτογραφιών και συμβουλές για βελτίωση: Στην τελευταία μέρα θα εξεταστεί το φωτογραφικό υλικό όλων των συμμετεχόντων (θα ζητηθεί υλικό που ήδη έχει ο καθένας και θα έχουν μπει και ασκήσεις βάσει των όσων διδάχθηκαν) και θα δωθούν οδηγίες στον κάθε ένα με σκοπό να διορθωθούν πιθανά λάθη που κάνουν ώστε να εξελιχθούν πάνω στη φωτογραφία και να κατανοήσουν τι θα πρέπει να κάνουν διαφορετικά ή τι θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν ώστε να εξελίσσονται καθημερινά πάνω στη φωτογραφία.

Λεπτομέρειες του εκπαιδευτικού κύκλου

Διάρκεια:

Συχνότητα:

Ημερομηνία έναρξης:

Ώρα έναρξης:

Κόστος:

Λήξη καταθέσεων συμμετοχής:

Σημαντικές πληροφορίες!

  • Η κατοχύρωση της θέσης σας γίνεται ΜΟΝΟ αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά ή η κατάθεση του κόστους του εκπαιδευτικού κύκλου. Η αίτηση συμμετοχής ΔΕΝ κατοχυρώνει τη θέση σας στην εκπαίδευση.
  • Κάθε άτομο που κατοχυρώνει τη θέση του, έχει δικαίωμα να ακυρώσει το κλείσιμο της θέσης του το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης κλεισίματος θέσεων του εκπαιδευτικού κύκλου. Μετά απο αυτή την περίοδο, χάνει το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.
  • Αναλυτικό πρόγραμμα με ημέρες, ώρες και περαιτέρω λεπτομέρειες διεξαγωγής της εκπαίδευσης θα λάβουν μόνο όσα άτομα κλείσουν θέση.
  • Κάθε συμμετέχοντας έχει το δικαίωμα να ζητάει βοήθεια για επίλυση αποριών μέχρι και 30 ημέρες μετά τη λήξη της εκπαίδευσης ως μέρος του after training support που παρέχω σε κάθε σεμινάριο που διεξάγω.
  • Συστήνεται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθούν τα σεμινάρια μέσω υπολογιστή και όχι μέσω κινητού, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ανάλυσης.
  • Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης της εκπαίδευσης το οποίο θα φέρει την υπογραφή μου.